Pješačke ture

Dragi gosti-poštovaoci prirode, da bi sačuvali zdrav duh u zdravom tijelu i ostali u formi i istovremeno uzivali u prirodnim ljepotama crnogorskih planinskih predjela, pravi izbor za Vas su pješacke ture koje organizuje SPORT TURIST. Za sve pješačke ture potrebno je sa sobom ponijeti, uz vodu, i toplu garderobu i jaku planinarsku obuću.

SPORT TURIST nudi sledeće ture:

 • Pješačka tura Kanjon Mrtvice

  Pješačka tura Kanjon Mrtvice

  Krećemo u ranim jutarnjim časovima iz Kolašina džipovima u pravcu Podgorice i dolazimo do sela Međuriječje. Tada skrećemo sa glavnog puta i vozimo se do ušća rijeke Mrtvice u Moraču.

 • Pješačka tura Nacionalni park Biogradska gora

  Pješačka tura Nacionalni park Biogradska gora

  Обилазак почиње џиповима око 10 ујутро из Колашина према Катуну Врањаку, одакле почиње планинарење.

 • Pješačka tura Durutovac

  Pješačka tura Durutovac

  Pjesacka tura Durutovac Na ovu turu krecemo iz Kolasina u pravcu manastira Cirilovac. Lagani uspon vodi nas pored Botanicke baste...

 • Planinarska tura Crna Glava (2139m)

  Planinarska tura Crna Glava (2139m)

  Krećemo iz Kolašina džipovima put ski centra Kolašin 1450. Pješačeći, stižemo do planinarskog doma Bjelasica, odakle imamo predivan pogled na Prokletije, Sinjajevinu, Moračke planine i Komove.

 • Pješačka tura Bobotov Kuk (2523m)

  Pješačka tura Bobotov Kuk (2523m)

  Krećemo iz Kolašina ka Mojkovcu i Žabljaku. Prolazimo pored ski centra Savin kuk i Pošćenskih jezera, Modrog i Valovitog jezera i idemo ka ledenom izvoru. Nastavljamo dalje pješke ka Sedlu, odakle se kreće prema vrhu.

 • Pješačka tura Ravnjak - Zabojsko jezero -Sinjajevina

  Pješačka tura Ravnjak - Zabojsko jezero -Sinjajevina

  Krećemo iz Kolašina ili Mojkovca džipovima. Dolazimo do mjesta Golev krš, na početku Nacionalnog parka Durmitor. Odatle uživamo u pogledu na kanjon rijeke Tare, koja predstavlja"suzu Evrope", koji je inače posle kanjona Kolorada, na drugom mestu u svijetu, a na prvom mjestu u Evropi po dubini kanjona – 1300 m.